Echipamentele de protectie de unica folosinta utilizate in industria alimentara sunt echipamente care sunt purtate de catre angajatii care lucreaza cu produse alimentare pentru a preveni contaminarea alimentelor dar si pentru a-si pastra uniformele curate
Acestea pot include:
1. Bonete de unica folosinta pentru: acestea sunt utilizate pentru a acoperi parul si pentru a evita ca acesta sa intre in contact cu produsele alimentare.
2. Halate de unica folosinta si sorturi de protectie de unica folosinta: acestea sunt utilizate pentru a acoperi hainele si a evita contaminarea produselor alimentare prin contactul direct cu hainele.
3. Masti de protectie: acestea sunt utilizate pentru a acoperi gura si nasul pentru a evita inhalarea sau inghitirea particulelor care ar putea contamina produsele alimentare
4. Manusi de protectie: acestea sunt utilizate pentru a evita contactul direct intre maini si produsele alimentare.
5. Botosi de unica folosinta: acestia sunt utilizati pentru a evita contaminarea produselor alimentare prin contactul direct cu pantofii.
6. Sorturi de unica folosinta pentru a mentine uniforma curata dar si pentru evitarea contaminarii alimentelor